ТЕРМІНИ ТА ПОНЯТТЯ ОБʼЄКТІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В АРХІТЕКТУРІ БАГАТОКВАРТИРНОГО ЖИТЛА - Мацола, Андрій (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Розглядаються актуальні питання визначення основних термінів та понять цивільного захисту населення, що ввійшли у вжиток в архітектурну термінологію. Зокрема основна увага зосереджена на таких термінах, як захисні споруди цивільного захисту, сховища, протирадіаційні укриття, споруди подвійного призначення, швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту, найпростіші укриття.