ТРАНСФОРМАЦІЯ ТА ЗМІНИ В КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ФОРМАХ СТВОРЕННЯ МІСТОБУДІВНИХ ПЕРСПЕКТИВ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Коротков, Євгеній; Пантюхов, Олег; Яценко, Віктор (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Розкриваються результати дослідження у сфері нової форми відродження економічного потенціалу України за допомогою нових містобудівних концепцій. Новою економічною стратегією вбачається поєднання освіти, науки, управління, проживання та відпочинку в цілісні регіональні комплекси, які за природним потенціалом мають для цього всі можливості. Розкрито переваги таких економічних структур перед існуючого роздробленого галузевою мережею, яка сьогодні неспроможна бути конкурентною з зарубіжними системами. Запропоновано нову форму економічної одиниці – освітньо-науковий комплекс для конкретного регіону на основі ресурсних, соціальних, стратегічних умов сталого розвитку.