ПОСТВОЄННЕ ВІДНОВЛЕННЯ ОБ’ЄКТІВ ТРАНСПОРТНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЗА ДОПОМОГИ МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ - Линник, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Уряд України, місцеві органи влади, українські науковці, працюючи спільно з міжнародними інституціями, визначають заходи та розробляють програми, плани, проєкти щодо відновлення об’єктів транспортної інфраструктури та необхідні кошти для цього. Налагоджено тісну співпрацю з країнами Європейського Союзу та іншими країнами-партнерами, які підтримують Україну у боротьбі з російською агресією. Визначено напрямки відновлення та відбудови транспортної інфраструктури України, зокрема, доріг, мостів, шляхопроводів, залізничних станцій та парків, тягових та трансформаторних підстанцій, контактної мережі, залізничних колій, аеродромів, аеровокзалів, злітно-посадкових смуг, ангарів, терміналів та іншої авіаційної інфраструктури, портової інфраструктури та парку транспортних засобів.