АНАЛІЗ ПРОСТОРІВ І ІНФРАСТРУКТУРИ ЖИТЛОВОЇ БАГАТОКВАРТИРНОЇ ЗАБУДОВИ МІКРОРАЙОНУ ОБОЛОНЬ - Морозов, Микола (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Представлено аналіз інфраструктури і просторів житлової багатоквартирної забудови мікрорайону Оболонь. Порівнює, чим саме подібна забудова відрізняється від сучасних осередків житлової багатоквартирної забудови в світі. В статті описано, які саме функціональні і інфраструктурні моменти мікрорайону не відповідають сучасним комфортним потребам житлової забудови, і як це можна виправити. Для аналізу обрано саме мікрорайон Оболонь, як один з найяскравіших прикладів житлової багатоквартирної забудови 70х-80х років, яка фактично без змін зберіглась до наших днів.