ДО ПИТАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МОДУЛЬНИХ ОСТРІВЦІВ БЕЗПЕКИ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ РУХУ - Осипов, Валентин (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Вивчено питання використання острівців безпеки як додаткового інструменту впливу на рівень аварійності за участю пішоходів. Сформульовано необхідність впровадження нового типу острівця безпеки - модульний острівець, запропоновано розрахунок граничної міцності анкерних кріплень облаштування острівця.