ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ПОПЕРЕДНЬО НАПРУЖЕНИХ ДЕРЕВ’ЯНИХ БАЛОК З КЛЕЄНОЇ ДЕРЕВИНИ - Михайловський, Денис; Гомон, Петро (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Описано експериментальні та теоретичні дослідження роботи попередньо-напружених дерев’яних балок. Описано метод попереднього напруження та методику проведення експериментальних досліджень. Результати експериментальних досліджень попередньо напруженої дерев’яної дощатоклеїної балки порівняно з результатами її числового моделювання. В статті наведено графіки “момент-кривина” та “момент-деформація (прогин)” для експериментальних даних та чисельно змодельованих. Описано зміну напружено-деформованого стану поперечного перерізу досліджуваного зразка та зображений характер його руйнування.