СИМВОЛІЗМ КОЛЬОРУ В ТРАДИЦІЙНОМУ КИТАЙСЬКОМУ ЛАНДШАФТНОМУ ДИЗАЙНІ - Юелінь, У (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Проаналізовано роль кольору і символіки кольорів в традиційній китайській архітектурі. Аргументовано,що в давньому Китаї колір був не лише засобом естетичної виразності об’єкту, а і виражав певний символізм і соціальний статус і власника об’єкту, і самого об’єкту. На прикладі найбільш поширеного в Китаї історичного архітектурного об’єкту – малого павільйону – проаналізовано принципи застосування кольорів і найбільш характерні варіанти колористики.