ДОСВІД ОБЛАШТУВАННЯ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ У ПРИМІСЬКИХ ЗОНАХ НАЙКРУПНІШИХ МІСТ КИТАЮ - Михіденко, Марта (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Присвячено вивченню терміну «сільська територія», «міська територія» в Китайський державі, та досвіду облаштування сільських територій у приміських зонах. Розглядаються чотири категорії класифікації «системи рівнів» міст: за чисельністю населення, за показником ВВП, за рівнем розвитку, за адміністративним поділом. В статті проаналізовано сучасні тенденції молоді – надання переваги постійного проживання і ведення трудової діяльності у сільській місцевості, замість урбанізованим містам. Розглянуто архітектурно-містобудівні реалізовані проекти на сільських територіях у зоні впливу найкрупніших міст, і слугують вдалими прикладами з підвищення рівня проживання у сільських місцевостях. Дана стаття може слугувати, як допоміжний матеріал для розробок стратегій і планування сільських територій розташованих в зоні впливу найкрупніших міст України.