ОСОБЛИВОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ КОМІТЕТУ ЕКСПЕРТІВ ООН З УПРАВЛІННЯ ГЛОБАЛЬНОЮ ГЕОПРОСТОРОВОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ (UN-GGIM): ДОСВІД УКРАЇНИ - Малюк, Олпександр (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Досліджено діяльність Комітету експертів ООН з управління глобальною геопросторовою інформацією (United Nations Committee of Experts on Global Geospatial Information Management, UN-GGIM), а саме: структуру організації, програми та напрями, які реалізовуються; прийняті Комітетом резолюції та стратегії розвитку геопросторової інформації. Також було проаналізовано, яку саме роль відіграє Україна, беручи активну участь у проєктах Комітету UN-GGIM, яким чином впливають отримані результати на топографо-геодезичну та картографічну діяльність і сферу національної інфраструктури геопросторових даних України (далі – НІГД). Було окремо проаналізовано 11 програм Комітету UN-GGIM на предмет участі української сторони у робочих групах. Отримані результати дозволили сформувати висновок, що Україна в особі Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру продовжує долати шлях розвитку НІГД та створення високоякісних, достовірних, актуальних, інтероперабельних геопросторових даних, які будуть відповідати сучасному рівню розвитку геоінформаційних систем і світовим тедненціям технологій Четвертої промислової революції.