МЕТОДИ ТРАНСПОРТНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИ СТВОРЕННІ МОДЕЛІ БЕЗПЕКИ РУХУ У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ - Івасенко, Віталій; Завальний, Олександр (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуто методи транспортного моделювання, які можуть бути використані як інструменти дослідження для створення моделі безпеки руху у населених пунктах. Досліджено методологію та інструменти транспортного моделювання, включаючи мікроскопічні, мезоскопічні та макроскопічні моделі. У результаті дослідження запропоновано використання методу імітаційного мікромоделювання для оцінки рівня безпеки при аналізі існуючих рішень або на етапі проектування нових елементів вулично-дорожньої мережі в містах.