КОНСТРУКЦІЇ ЗАХИСНИХ СПОРУД В УМОВАХ ВИСОКОШВИДКІСНОГО УДАРУ - Афанасьєва, Людмила; Лавріненко, Людмила (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Наведені передумови і результати чисельного моделювання роботи залізобетонних елементів під дією високошвидкісного удару. Наданий аналіз взаємодії ударника і плити в умовах динамічного навантаження. За результатами виконаних досліджень встановлений тип армування конструкції, що унеможливлює її руйнування внаслідок механічного пошкодження при дії ударного навантаження. Запропоновано конструктивне рішення елементів захисної споруди, що дозволяє рекомендувати його для застосування в практику проектування і будівництва захисних споруд.