ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ГРОМАДСЬКО-ТРАНСПОРТНОГО ЦЕНТРУ НА БАЗІ ТРАНСПОРТНО-ПЕРЕСАДОЧНОГО ВУЗЛА - Абдулганi Мустафа, Мустафа Махмуд (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Визначено особливості функціональної організації громадсько- транспортних центрів на базі транспортно-пересадочних вузлів в поєднанні з вокзальним комплексом. Підкреслено роль відсікаючих паркінгів у багатофункціональній структурі, розміщеній у вузлах планувального каркасу міста. Враховано переваги застосування сучасних видів екологічного громадського транспорту та засобів альтернативної енергії для обслуговування транспортно-пересадочних вузлів. В дослідженні використано метод аналізу аналогів та структурно-функціональний аналіз закордонних прикладів громадських центрів на транспортно-пересадочних вузлах. Надано пропозиції щодо розвитку станції «Київ-Волинський» у поєднанні з аеропортом «Київ».