РЕКОНСТРУКЦІЯ БУДІВЕЛЬ ЯК МЕТОД ЗБЕРЕЖЕННЯ ІСТОРИЧНОЇ ЗАБУДОВИ - Голик, Йолана; Багрій, Наталія; Стецько, Іван (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Збереження об’єктів історико-культурної спадщини є основним стратегічним напрямом розвитку сучасних міст, способом самоідентифікації народів. Історична забудова, незалежно від її функціональних, конструктивних та естетичних якостей, дозволяє передати наступним поколінням матеріальні свідоцтва минулого, дух епохи, неповторну атмосферу міст. Реконструкція забудови історичних міст є важливою складовою сталого розвитку, до завдань якої відноситься відкрита для всіх та екологічно стала урбанізація. Різноманітність об’ємно-просторових рішень в процесі перебудови урізноманітнює соціальне та архітектурне середовище, формує індивідуальний образ міста.