НАУКОВІ ПІДХОДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ «БЛАКИТНО-ЗЕЛЕНОЇ» ІНФРАСТРУКТУРИ МІСТА В УМОВАХ ЗМІНИ КЛІМАТУ - Рубан, Людмила; Древаль, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Робота присвячена актуально-важливому аспекту відродження та подальшого розвитку міст України – вирішенню екологічних проблем шляхом організації «блакитно-зеленої» інфраструктури міста. Загальною метою дослідження є імплементація актуальних наукових надбань з опрацювання цієї проблематики до вітчизняної містобудівної практики на основі підтримки екосистемних рішень задля досягнення сталого розвитку територій. Визначено базові поняття, корисні для розробки концепції організації «блакитно-зеленої» інфраструктури міста в умовах зміни клімату.