МОЖЛИВОСТІ СУЧАСНИХ КОМП'ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У СТВОРЕННІ ОБ’ЄКТІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Пилипчук, Оксана; Шендрик, Ілля; Полубок, Андрій (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Досліджуються можливості сучасних технологій з використанням штучного інтелекту у створенні різних видів образотворчого мистецтва. Визначено основні переваги використання штучного інтелекту під час створення творчого процесу. Досліджено основні функції та можливості нейромереж при створенні та генеруванні концепту продукту творчості. Виявлено недоліки та недосконалості при створенні та формуванні твору мистецтва за допомогою сучасних технологій штучного інтелекту. Проаналізовано актуальний спектр функцій штучного інтелекту, який може сприяти спрощенню більшості завдань, обов'язкових під час створення первинної візуалізації, ескізної частини для подальшого виконання дизайн-проекту. Виявлено фактор впливу комп'ютерних технологій та нейромереж на медіа простір та суспільство в цілому, їх вплив на ринок праці та на сферу діяльності дизайнерів інтер'єру та формування внутрішніх просторів. Детально проаналізовані функції та можливості штучного інтелекту на основі актуальної нейромережі «Midjorney». Досліджено вплив штучного інтелекту, та його функціональні особливості у сфері архітектури, при проектуванні будівель та споруд та створенні малих архітектурних форм, при формуванні ландшафтного дизайну та містобудування, застосування та можливості штучного інтелекту, при створенні різних видів образотворчого мистецтва.