LEARNING LANDSCAPE – НАВЧАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТ, ЯК СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРИ ЗАКЛАДІВ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ - Кравченко, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Проаналізовано погляди на формування понять «освітнє середовище» та «навчальний ландшафт» з боку педагогічної науки та з боку архітектурної теорії. Наведено авторські міркування щодо міжгалузевого зв’язку цих понять. Як структурно-функціональну складову формування архітектури закладів неформальної освіти «навчальний ландшафт» запропоновано розглядати як матеріальне відображення певних процесів назовні будівлі (спілкування та освіти, відпочинку, обслуговуючих), що, у свою чергу, безпосередньо пов’язані із функціоналом самого освітнього закладу. Доцільність обраного напрямку дослідження проілюстровано відповідним архітектурним прикладом. Представлене та обґрунтоване архітектурно-теоретичне авторське трактування поняття «навчальний ландшафт».