ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОСТОРОВОЇ МОДЕЛІ ШЛЯХОПРОВОДУ ДЛЯ ОЦІНКИ МІЦНОСТІ ТА ЖОРСТКОСТІ НА ОСНОВІ ОБСТЕЖЕННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ РОЗРАХУНКОВОГО КОМПЛЕКСУ LIRA - Кошевий, Олександр; Кошева, Вікторія; Левківський, Дмитро; Янсонс, Марина; Чубарев, Антон; Марчук, Олександр (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Приведено результати чисельного моделювання побудованої просторової моделі залізобетонного шляхопроводу №11а ПАТ «МК «Азовсталь» у м. Маріуполь, що створена на основі його обстеження за допомогою ВІМ технологій, для дослідження та аналізу напружено-деформованого стану, міцності і стійкості його елементів та конструкції в цілому. Чисельне дослідження міцності та жорсткості просторової моделі шляхопроводу використовується для подальшого прийняття оптимальних рішень по вибору варіантів проєктних рішень для подальшого відновлення та реконструкції об’єкта і значно прискорює проєктні роботи. Наведені результати створення комплексної чисельної просторової моделі реконструкції шляхопроводу в розрахунковому комплексі LIRA ,проведений аналіз НДС, міцності та стійкості споруди та запропоновані варіанти оптимальних проєктних рішень для реконструкції шляхопроводу. Зроблені висновки щодо подальшої розробки проєкту реконструкції.