ДОСЛІДЖЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЧИСЕЛЬНИХ СТРОГИХ МАТЕМАТИЧНИХ МЕТОДІВ ІЗ ЗАДАННЯМ ПАРАМЕТРА КІЛЬКОСТІ ЧЛЕНІВ У РЯДУ ТЕЙЛОРА - Кінь, Данило (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Запропоновано математичну модель, яка дозволяє реалізувати функцію перетворення геодезичних координат у прямокутні плоскі проекції Гаусса- Крюгера у програмному середовищі на основі задання параметра кількості членів ряду Тейлора, регулюючи точність перетворення координат, а також їх розмірність. Метою цього дослідження є реалізація математичної моделі чисельного наближеного комп’ютерного методу перетворення геодезичних координат у плоскі прямокутні проекції Гаусса-Крюгера. Результати цього дослідження будуть також використанні під час створення функцій перетворення координат з прямокутних плоских проекції Гаусса-Крюгера у геодезичні та із однієї 6-градусної зони проекції Гаусса-Крюгера в іншу., враховуючи параметр кількості членів у ряду Тейлора.