НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВСТАНОВЛЕННЯ ОБМЕЖЕНЬ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ В УКРАЇНІ - Михальова, Марія (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Встановлення обмежень щодо використання земель, як механізм забезпечення сприятливих умов життєдіяльності населення та сталого розвитку територій, має вагоме значення. В дослідженні проведений аналіз нормативно-правового регулювання встановлення обмежень щодо використання земель в Україні. В дослідженні проведений аналіз різноманітності галузей законодавства, визначено основні, якими регулюються питання формування та встановлення обмежень у використанні земель, проведено їх структуризацію. В процесі дослідження використано методи аналізу та синтезу. Результати дослідження щодо суміжних галузей законодавства спонукають до проведення детального аналізу ролі завдань містобудування, землеустрою та кадастрової діяльності при формуванні обмежень щодо використання земель.