ПРИНЦИПИ ПЛАНУВАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТИМЧАСОВИХ ПОСЕЛЕНЬ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ - Амосов, Юрій; Зінов’єва, Олена (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянуто теоретичні аспекти формування та планувальної організації тимчасових поселень для переміщених осіб. Здійснено аналіз міжнародного теоретичного та практичного досвіду планувальної організації тимчасового житла для переміщених осіб у постконфліктних та посткатастрофних постраждалих середовищах. Розглянуто основні принципи організації та оптимізації сталих параметрів розвитку тимчасового житла.