ПОШУК ВІДПОВІДЕЙ, ЧОМУ РЕГІОНАЛЬНЕ ПЛАНУВАННЯ Є ОСНОВОЮ МІСТОБУДІВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПОБУДОВІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Дьомін, Микола; Яценко, Віктор; Короткова, Тетяна (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянуто в стислій формі результати розвитку регіонального планування в Україні та становлення його як окремої самостійної школи. Розглянуто основні базові дослідження українських вчених, які дають можливість стверджувати про самостійність школи, достатність наукових та проектних розробок, форми комплексних вирішень питань пов'язаних з системою поселення-територіальна громада-район-область-країна, і головне надпотужний людський професійний потенціал спеціалістів в різних галузях, які заінтересовані були завжди проблемами містобудівної діяльності. Зроблена спроба доказати, що Регіональне планування це один з інструментів побудови стратегії розвитку країни на всіх рівнях.