ПЕРЕДУМОВИ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ РОБОТИ ПАСИВНО АРМОВАНИХ ЗГИНАЛЬНИХ ДЕРЕВ’ЯНИХ ЕЛЕМЕНТІВ МЕТАЛЕВИМИ МАТЕРІАЛАМИ - Гомон, Петро (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Обґрунтовано доцільність армування стальною арматурою елементів з цільної та клеєної деревини. Встановлено основні передумови для армування дерев’яного елемента, що працює на поперечний згин, металевими матеріалами. Встановлено напружено-деформований стан для дерев’яних елементів з армуванням стиснутої та розтягнутої зони. Розроблено алгоритм для використання різних функцій для визначення напружено-деформованого стану деревини, а також побудови графіку «момент-кривина» для різного виду армування деревини металевими матеріалами.