СВІТОВИЙ ДОСВІД ЛАНДШАФТНОГО ДИЗАЙНУ ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА - Шевченко, Людмила; Новосельчук, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Висвітлюється світовий досвід ревіталізації колишніх промислових територій із впровадженням рекреаційних функцій. Представлено актуальні напрями відновлення постіндустріального середовища. На підставі зарубіжного та вітчизняного досвіду виявлено приклади формування сучасного гармонійного ландшафтного середовища з вираженими індивідуальними рисами та «індустріальною пам’яттю».