МІСТОБУДІВНА ОБУМОВЛЕНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ АГРОВИРОБНИЦТВА ПРИ ФОРМУВАННІ НОВИХ ЖИТЛОВИХ КОМПЛЕКСІВ - Рубай, Роман; Гнат, Галина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Присвячено дослідженню потенціалу та особливостей застосування елементів агровиробництва, а також визначення ролі містобудівної ситуації при формуванні нових житлових комплексів. На основі аналізу наукових джерел, а також проведених досліджень існуючих прикладів поєднання житлової забудови та аграрного виробництва, виокремлено три основні типи містобудівної ситуації, що впливають на проектування аграрних кластерів в структурі житла. Аграрні споруди та будівлі на території міста можуть не тільки покращити відсоток виробітку харчової продукції, але і покращити психологічний стан населення при ущільненні міського середовища. Також він сприятиме розвитку озеленення, очищенню міського повітря та покращенню мікроклімату.