ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВО-ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ МЕДИЧНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЦЕНТРІВ ПОЛІТРАВМИ - Красножон, Тетяна (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглянуті основні містобудівні питання щодо розміщення закладів охорони здоров’я, зокрема медично-реабілітаційних центрів, в структурі міста. Проаналізовано загальну структуру системи закладів охорони здоров’я. Надано пропозиції щодо просторово-територіальної організації медично- реабілітаційних центрів, що має безпосередній вплив на функціонально- планувальну організацію та формування об’ємно-просторових вирішень медичних установ даного типу. На основі проведеного дослідження сформульовано характеристики типів розміщення у міській тканині та просторово-територіальної організації зон для медично-реабілітаційних центрів політравми.