ІННОВАЦІЙНИЙ СПОСІБ ПОПЕРЕДНЬОГО НАПРУЖЕННЯ КОМБІНОВАНО АРМОВАНИХ ДЕРЕВ’ЯНИХ БАЛОК - Гомон, Петро (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Описано існуючі способи попереднього натягування стальної арматури чи композитної смуги за допомогою спеціальних пристроїв при створенні попередньо напружених дерев’яних елементів і конструкцій. Розроблено послідовність попереднього натягування стальної арматури чи композитної смуги без спеціальних пристроїв. Наведено приклад виконання попереднього натягування композитної стрічкової арматури Sika CarboDur S-512 на деревину розтягнутої зони балки без спеціальних пристроїв. Показано один із способів анкерування композитної стрічкової арматури Sika CarboDur S-512.