ЗНАЧЕННЯ ДИЗАЙНУ В АРХІТЕКТУРНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ТА СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ЖИТТІ СУСПІЛЬСТВА - Сосницький, Юрій (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуті питання дизайну, де розкривається його значення та функція інструментів в архітектурному середовищі, називаються задачі проектування, визначається місце дизайну в соціальному прогресі. Дослідження розкриває основні аспекти професії дизайнера в контексті сучасного середовища і культурної необхідності. Розглядається проблема інтеграції методів дизайну в соціум за допомогою принципів співучасті. Встановлена необхідна суспільству роль комунікатора, провідника нових технологій в обличчі дизайнера, що обумовлює специфіку методів проектування в цій професії. Пропонується рішення проблеми забезпечення архітектурного середовища и його предметного наповнення, ґрунтуючись на новітніх досягненнях техніки та гуманітарних наук.