ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВОЇ СТРУКТУРИ ГІРСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПРОФІЛЮ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ: УРБОЕКОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Жирак, Руслан (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуто вплив урбоекологічних факторів на формування планувальної структури гірських поселень рекреаційного профілю в Українських Карпатах, особливості розселення в гірських умовах з погляду його сумісності з природним середовищем, проаналізовано значення урбоекологічних взаємодій в умовах сталого розвитку населених пунктів Карпатського регіону. Доведено, що урбоекологічні фактори гірських населених пунктів суттєво впливають на стан ресурсного забезпечення, архітектурно-просторову структуру особливості використання рекреаційного потенціалу, розвиток туристичної інфраструктури,та структуру рекреаційного господарства гірського регіону, загалом.