ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ РОЗВИТКУ МІСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ В УКРАЇНІ - Петраковська, Ольга; Михальова, Марія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглядаються джерела фінансування розвитку міських земель в Україні. Авторами виділено приватні інвестиції та кошти з державного та місцевих бюджетів. В даній статті розглядаються лише джерела державного фінансування розвитку міських земель. Місцеві податки, серед яких податок на майно, який включає податок на нерухомість, відмінний від земельної ділянки, та земельний податок розглянуті більш детально. Проаналізовано роль усіх зацікавлених сторін (органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та територіальних громад, інвесторів, власників / користувачів землі, бізнесу) у розвитку міських земель.