АНАЛІЗ ПРОЦЕСІВ ПІДТОПЛЕННЯ УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ЗАХОДИ БОРОТЬБИ З НИМ - Линник, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Визначено фактори, що викликають підтоплення урбанізованих територій. Визначено тенденції розвитку підтоплення у Харківській області та місті Харкові і встановлено причини підтоплення. Проаналізовано наслідки підтоплення урбанізованих територій. Проаналізовано заходи боротьби з підтопленням, які можна розділити на запобіжні та ліквідацію вже існуючого підтоплення. Намічено заходи, що передбачається проводити у місті Харкові та Харківській області.