ТРАДИЦІЙНІ ТИПИ ЖИТЛА КИТАЮ: ЕВОЛЮЦІЯ ТА РІЗНОМАНІТНІСТЬ - Кузьменко, Тетяна; Дмитренко, Андрій (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуто еволюцію і різноманітність традиційного китайського житла, що обумовлена багатонаціональним складом населення та природними умовами різних частин країни. Великий вплив на формування житла мав також і характерний для Китаю синкретизм, конфуціанство сформувало форми структури сім’ї та норми поведінки, а даоські принципи й буддійські правила - спілкування зі світом. Найбільш поширеним типом житла є сихеюань, що базується на китайській традиції та філософії. Цей термін є ключовим для створення будь-якого ансамблю незалежно від ієрархії та розташування поселення.