РОЗВИТОК АРХІТЕКТУРИ НАРОДНИХ ШКІЛ ПОЛЬЩІ НА РУБЕЖІ ХІХ – ХХ СТОЛІТЬ - Верес, Марія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Актуальність статті зумовлена тим що, наприкінці XIX – початку XX століть розпочалася активна еволюція освітніх систем та шкільного будівництва в країнах Європи. У статті виконаний аналіз історико-культурної спадщини архітектури народних шкіл Польщі на рубежі ХІХ – ХХ століть. Розглянуто формування архітектури шкільних споруд Польщі, що відбувалося під впливом поєднання культурно-національних традицій та складного комплексу суспільно-політичних, соціально-економічних, внутрішніх і зовнішніх факторів.