ПРОСТОРОВО-ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ МЕТОД ЗЕМЛЕВПОРЯДНОГО ФОРМУВАННЯ СТІЙКОСТІ АГРОЛАНДШАФТУ - Артамонов, Володимир; Василенко, Марина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуто та визначено недоліки сучасних пропозиції та показників щодо оцінки стану агроландшафтів та їх землевпорядного формування. Зазначено стурбованість рекомендаціями трансформувати у інші угіддя біля 12 млн. га орних земель. Наведено ствердження щодо недостатньої вивченості проблеми землевпорядного формування стійких агроландшафтів. Обґрунтовано правомірність і показана доцільність та практична ефективність використання просторово-функціонального методу землевпорядного формування стійкості агроландшафтів.