ДО ПИТАННЯ РОЗВИТКУ, ЗАБУДОВИ ТА РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ТРАНСКОРДОННИХ ТЕРИТОРІЙ - Kablak, Nataliya; Kutsyna, Iryna; Gurchumelya, Uliana (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто та обґрунтовано проведення досліджень прикордонних регіонів Закарпатської області. Описано основні діяльності та результати для розбудови кордону та розвитку прикордонної інфраструктури. Досліджено стан транскордонної транспортної інфраструктури з врахуванням рівня технологічного розвитку прикордонних регіонів. Запропоновано запровадження сучасних інноваційних механізмів розвитку транскордонної транспортної інфраструктури шляхом збільшення можливостей транзитного потенціалу прикордонних регіонів.