ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ РОЗДІЛЕННЯ ЗМІННИХ (ФУР’Є) ДЛЯ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ГРАНИЧНИХ ЗАДАЧ НЕСТАЦІОНАРНОЇ ТЕПЛОПРОВІДНОСТІ У БАГАТОШАРОВИХ СЕРЕДОВИЩАХ - Chоvniuk, Yuriy; Cherednichenko, Petro; Moskvitina, Anna (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянуті питання нестаціонарної теплопровідності у багатошарових об’єктах. Запропонований розв’язок граничної однорідної задачі з нестаціонарними граничними умовами третього роду. У основу розв’язку покладені: метод розділення змінних Фур’є за власними функціями задачі та інтеграл Дюамеля. Запропонована формула розв’язку має явний вид і завдяки рекурентній формі запису основних співвідношень може бути корисною при чисельних розрахунках.