РОЛЬ ЕСТЕТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У ФОРМУВАННІ ПІШОХІДНИХ ПРОСТОРІВ МІСТ. СВІТЛОВІ ТУНЕЛІ - Kaynts, Diana; Kutsуna, Iryna; Fridman, Daniel (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначено роль естетичних показників у візуальному сприйнятті пішохідного простору, що впливає на просторову концепцію світла і озеленення. Описано історію створення світлових тунелів і принципи використання зорових ілюзій для пішохідних просторів, досліджено принципи розташування зелених насаджень, враховуючи вплив на емоційний стан пішоходу. Запропоновано створення світлових пішохідних просторів, враховуючи архітектурно-просторове середовище.