ЕФЕКТИВНІСТЬ АКУСТИЧНОГО ЕКРАНУ МІСЬКОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ДОРОГИ - Tkachenko, Vladimir; Polikarpova, Lilia; Hrebeniuk, Ihor; Chernenko, Artur (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто ситуацію з шумом на магістральних міських вулицях. Визначено деталі розташування шумозахисного екрану на транзитній автомобільній дорозі крупного міста відносно житлової забудови мікрорайону. Описано методику визначення рівнів шуму, обладнання для натурних замірів і спосіб розрахунку характеристик. Зроблено висновки щодо ефективності акустичного екрану.