ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНОГО ЗАХИСТУ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД - Tarasov, Vacheslav; Banakh, Andrii; Polikarpova, Lilia; Makushin, Mykhailo (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Визначено причини недостатньої ефективності та надійності теплоізоляційного укриття вертикальних стін житлових і промислових будівель і споруд. Обґрунтована та розроблена навісна панель промислового виготовлення, яка має можливість надійного зчеплення з поверхнею укриття та забезпечує високу герметичність з’єднання. Представлена розрахункова схема теплопередачі із робочого приміщення в навколишнє середовище через несучі стіни та різні теплоізоляційні матеріали укриття. Теоретично та експериментально досліджено позитивні можливості нового укриття в порівнянні з відомими розробками. Визначено оптимальні параметри укриття, що забезпечують нормативні вимоги до устрою, та характеристики теплоізоляції.