ОГЛЯД РОЗВИТКУ СТАНДАРТІВ ОЦІНЮВАННЯ «ЗЕЛЕНОГО» БУДІВНИЦТВА У СВІТІ - Krivenko, Olha (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Проаналізовано розвиток сучасних стандартів оцінювання «зеленого» будівництва у світі. Виконано аналіз основних стандартів BREEAM, LEED, узагальнено категорії їх оцінювання. Розглянуті приклади розробки національних стандартів Green Star (Австралія) та CASBEE (Японія), а також інноваційні впровадження в області екології у м. Фрайбург (Німеччина). Визначено тенденції подальшого розвитку на прикладі новітньої системи сертифікації WELL, що надає комплексну оцінку різноманітних екологічних параметрів забезпечення якості здорового для людини середовища.