СТВОРЕННЯ В НАЦІОНАЛЬНОМУ АВІАЦІЙНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ НАУКОВО-НАВЧАЛЬНОЇ БАЗИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ У ГАЛУЗІ МІСТОБУДУВАННЯ - Agieieva, Halyna (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Сучасна політична та економічна ситуація в країні потребує підготовки фахівців у галузі будівництва для вирішення більш широкого кола питань, ніж архітектура будівель та споруд аеропортів, дизайн архітектурного середовища аеропортів. Сучасні аеропорти – складні елементи транспортної системи, розвиток яких тісно пов'язаний із вирішенням містобудівних проблем. Мета статті – висвітлити досвід Національного авіаційного університету в створенні науково–навчальної бази підготовки фахівців у галузі містобудування з урахуванням ролі аеропорта як містоформувального підприємства. Наведені результати створення методологічної бази підготовки фахівців, пропозиції щодо розроблення нового навчального плану та об’єднання зусиль та творчого потенціалу декількох структурних підрозділів університету для підготовки спеціалістів відповідного рівня професійної компетентності.