МЕТОДИКА РЕНОВАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ОБ’ЄКТІВ РОЗТАШОВАНИХ НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА - Shyshkin, Eduard; Haiko, Yurii; Viatkin, Kostiantyn; Pankeieva, Anna (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Стаття присвячена реновації промислових територій, особливо актуальною в українських містах. Внаслідок скорочення виробництва з’явилися масштабні деградуючі промислові території з будівлями, складськими приміщеннями та супутньої інфраструктурою які не експлуатуються. За останнє десятиліття деіндустріалізація великих міст набула широкого розголосу. У зв’язку з цим виникає необхідність проведення робіт по реновації промислової забудови, її адаптації до сучасних умов функціонування міста та сталого розвитку. Визначаються поняття «реновація» і «промислово- виробнича зона». Виявлені основні містобудівні завдання по оптимізації використання промислових територій. Розглянуті проблемні питання, перешкод та мотиваційних важелів при реалізації проектів реновації промислових зон. На основі аналізу світового досвіду та дослідження основних проблем, що виникають при регенерації промислових зон, було розроблено методику реновації промислових об’єктів розташованих на території міста.