ІНТЕГРАЦІЯ ГЕЛІКОРТІВ В АРХІТЕКТУРНЕ СЕРЕДОВИЩА МІСТА - Semyroz, Nina. (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Досліджується будівництво повітряної мережі комплексів споруд з обслуговування пасажирів повітряного транспорту вздовж високого правого берега Дніпра м. Києва. Робиться аналіз останніх досліджень та ставиться мета інтеграції в архітектурне середовище міста гелікортів. Розглядається простір високого правого берега Дніпра, який має архітектурно-художню виразність і повинен зберігатися в повному комплексі природних, планувальних і архітектурних складових частин міста Києва. Пропонується збереження неповторного обліку правостороннього берега Дніпра з гармонійним включенням в це архітектурне середовище гелі кортів.