ЛАНДШАФТНИЙ УРБАНІЗМ ЯК ОДИН З ПЕРСПЕКТИВНИХ НАПРЯМІВ МІСТОБУДІВНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Potapchuk, Iryna; Bychkovska, Liubov (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначено поняття терміну "ландшафтний урбанізм", розкрито його основні складові. Проаналізовано праці та теоретичні положення засновників даного напряму. Зазначені знакові проекти, які передбачили появу ландшафтного урбанізму та сучасні зарубіжні взірці. Досліджено ряд вітчизняних проектів, які містять ознаки ландшафтного урбанізму.