ГЕОДЕЗИЧНИЙ МОНІТОРИНГ ГІДРОТЕХНІЧНИХ СПОРУД ЗА ДОПОМОГОЮ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ - Staroverov, Volodumyr; Haikin, Dmytro (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянуто використання автоматизованої системи спостереження у вигляді електронного тахеометра що безперебійно та автоматично з заданим інтервалом виконує спостереження на заздалегідь закріплені призми для моніторингу гідротехнічної споруди у вигляді дамби. В основній частині наведено рекомендації з створення планово-висотної мережі та типу і місць закріплення деформаційних марок на дамбі. У роботі проаналізовано переваги даного методу над іншими; проаналізовано дослідження та публікації на тему автоматизованого моніторингу Також, розглянуто проблематику використання даного методу.