КОМПЛЕКСНА МОДЕЛЬ СТВОРЕННЯ ЕНЕРГОАКТИВНОЇ БУДІВЛІ ПРИ МОДЕРНІЗАЦІЇ П’ЯТИПОВЕРХОВОГО БУДИНКУ - Kosheva, Victoria; Hetun, Halina; Levkivskyi, Dmitro (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянута методика побудови комплексної геометрично-математичної моделі для аналізу та перетворення існуючої п’ятиповерхової будівлі в енергоактивну після капітальної реконструкції. Розглянуті можливості зниження енергоспоживання за рахунок архітектурно-конструктивних, інженерно-технологічних та додаткових сучасних технологічних рішень, що призводять до перетворення існуючої будівлі в енергоактивну з плюсовим балансом енергоспоживання. Запропоновано впровадження сучасних рішень у вигляді встановлення теплових насосів з вертикальним теплообміником, індивідуальних геліоколекторів для підігріву води, сонячних батарей на покрівлі будинку, можливості рекуперації каналізаційних стоків та використання їх тепла. Для візуалізації та аналізу енергоефективності будинку  побудовані діаграми САНКЕЙ, що відображають наявність існуючих джерел енергії та можливості їх заміщення після впровадження архітектурно-конструктивних, інженерно-технологічних та сучасних технологічних рішень.