ВПЛИВ НЕМАТЕРІАЛЬНИХ ЧИННИКІВ НА ТРАНСФОРМАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИБРАНИХ ОБ'ЄКТІВ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ - Kosmii, Mykhailo (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначається вплив нематеріального на трансформаційний потенціал просторової структури вибраних об’єктів Карпатського регіону. Акцентується увага на тому, що нематеріальні чинники підсилюють роль матеріальних чинників та безпосередньо впливають на розвиток урбанізованих територій. Врахування нематеріальної складової є пріоритетним напрямком, щодо формування просторової організації об’єднаних територіальних громад, чи формування подібних адміністративних утворень довкола них.