ПРОЦЕСИ І ЯВИЩА У ПРИМІСЬКІЙ ЗОНІ ЛЬВОВА ЯК ВЕЛИКОГО «ТИЛОВОГО» МІСТА. СТАН, ОЦІНКА ТА ОПТИМІЗАЦІЯ МІСТОБУДІВНИХ РІШЕНЬ У КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ АГЛОМЕРАЦІЙ - Габрель, Микола; Хром’як, Йосип; Габрель, Михайло; Форкуца, Людмила (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Проаналізовано процеси, явища та проблеми на приміських територіях Львова як великого міста «тилової» зони, обґрунтовано задачі й шляхи їх вирішення в контексті формування Львівської міської агломерації — обґрунтування стратегічних підходів і локальних проєктних пропозицій. У контексті загальної проблематики міста та його оточення розглянуто приклад житлового комплексу на кільцевій дорозі й проблемність цієї проєктної пропозиції, що може стати провальним і шкідливим як для міста – центру, так і приміських територіальних громад.