ЗАСТОСУВАННЯ ГІС В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ - Манцевич, Юрій; Бабій, Віталій (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуті умови, які дозволяють забезпечувати якісний навчальний процес в умовах обмежених ресурсів воєнного стану та створювати базу професійних знань майбутніх фахівців різного профілю. Геоінформаційні системи набувають все ширшого розповсюдження у вирішенні соціальних та економічних проблем розвитку господарського комплексу України відповідно до Закону[1]. Навчальний процес відображує запити суспільства на підготовку фахівців певного профілю та відповідної кваліфікації. Кафедра землеустрою і кадастру забезпечує навчальний процес у складі Київського національного університету будівництва і архітектури. В рамках факультету геоінформаційних систем та управління територіями функціонують кафедри інженерної геодезії, землеустрою і кадастру, геоінформатики і фотограмметрії та ряд інших. Три зазначені кафедри використовують пакети ГІС в навчальному процесі. Формулювання робочих програм вимагає опанування студентами знань щодо геоінформаційних систем. Проте, якщо ретельно проаналізувати сфери застосування у майбутньому набутих знань, стає очевидним, що висувати однакові вимоги до всіх предметів недоцільно.