ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОСТОРОВОЇ МОДЕЛІ СТАНУ ПОШКОДЖЕНОГО ДЕВ’ЯТИПОВЕРХОВОГО БУДИНКУ ДЛЯ ОЦІНКИ МІЦНОСТІ ТА ЖОРСТКОСТІ НА ОСНОВІ РЕЗУЛЬТАТІВ ОБСТЕЖЕННЯ - Кошевий, Олександр; Лазарева, Марина; Янсонс, Марина; Чубарев, Антон; Марчук, Олександр; Смоленський, Артур (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Приведено основні ідеї та можливості створення комплексної просторової чисельної моделі, дослідження та аналізу напружено- деформованого стану, міцності та жорсткості пошкодженого дев’ятиповерхового будинку за допомогою власного програмного забезпечення, з використанням модифікованого методу прямих, та розрахункового програмного комплексу LIRA від дії комплексного навантаження на основі результатів інженерного обстеження експериментальними методами. Створена комплексна модель споруди на основі ВІМ технологій використовується для подальшого прийняття оптимальних проєктних рішень і значно прискорює проєктні роботи. Результати чисельного дослідження комплексної просторової моделі та висновків про міцнісні характеристики конструкцій та будівлі в цілому значно розширюють можливості в прийнятті проєктних рішень та створенні перспективних розробок на їх основі.