СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРИНЦИПИ АРХІТЕКТУРНОГО ФОРМУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ АДАПТИВНОГО СПОРТУ - Шкляр, Світлана; Зайцева, Анна (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглядаються та уточняються базові терміни в галузі дослідження. Аналізується проблема забезпечення архітектурної доступності спортивних об’єктів для людей з обмеженими можливостями. Виявляються світові тенденції у формуванні спортивних об’єктів, адаптованих до потреб і можливостей людей з інвалідністю. Визначаються містобудівні рівні формування спортивних центрів; аналізуються архітектурні та функціональні особливості кожного з рівнів проєктування об’єктів адаптивного спорту. Сформульовані головні принципи архітектурного формування об’єктів адаптивного спорту.